Tulipán gölöncsér műhelyA gölöncsérműhelyben készült művészi alkotások.

  • "amikor az alkotó kéz a lélek simogatását kivetiti az alkotásra"

Az alábbi történéseknek részesei voltunk.

A gölöncsér műhelyben

A gölöncsér műhelyben
2016.Jun.06

Tulipán gölöncsér műhelyünkben a munka folyamatosan zajlik. Jól begyakorolt
feladatok valamint újabbnál újabb kihívások színesítik műhelymunkásaink
mindennapjait. Az elmúlott időszakban készítettünk, használati tárgyakat:
bögréket, tálakat (kisebb nagyobb méretben), kérészmintás
vázákat.Ballagóknak bölcs baglyokat formáltunk és festettünk.
Rendezvényekre , fesztiválokra, versenyekre pedig :érmeket, serlegeket,
díjakat. Ezen év nagy sikere az aprócska tarka agyagvirágaink , melyek
folyamatosan készülnek . Három fiatal Engi Lívia, Dongó Tímea és Szél
Roland május elejétől a minisztérium által finanszírozott
közmunkaprogramnak köszönhetően négy hónapon keresztül napi
rendszereséggel a műhelyben dolgozik.Itt teveékenykedik még beosztásától
függően Vásár Róbert, Takács Tibor, Randovics Tibor, László Károly, nnnnn
Anna.
Az elkövetkezendő időszak pár aktualitása :
A Nápkertben Június 11.-én a gyermeknapi rendezvény keretein belül kis
csapattal agyagos foglalkozást tartunk. E hó 19.-én az oromi Szivárvány
Fesztivált színesítjük kirakodó standunkkal.
Csütörtökönként a helyi piacon Vásár Róbert kínálja portékánkat.


Energiatakarékos fényben

Energiatakarékos fényben
2016.Mar.18

A topolyai Krivaja Kft. pályázati forrásnak köszönhetően műhelyeink megvilágítása immáron megfelelő az ott végzett munkákra. Helységeinket energiatakarékos villanyégők és az újonnal megvásárolt munkafelületre szerelhető lámpák világítják be.Műhelyünk munkásai örömmel segíttek a lámpák beiktatásánál.


Új helyen gölöncsér műhelyünk termékei

Új helyen  gölöncsér műhelyünk termékei
2016.Mar.05

A helyi piacon Tulipán gölöncsér műhelyünk színes termékei új helyre költöztek. A postakertben megnyílott kézműves utcában kaptak új helyet. Ezentúl csütörtökönként itt lesznek megtekinthetőek és megvásárolhatóak .

Kapcsolódó link(ek):

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Pillanatképek és hírek a védett műhelyeinkből

Pillanatképek és hírek a védett műhelyeinkből
2016.Feb.23

A 2016-os évben is nagy lelkesedéssel és odaadással vette kezdetét a munka egyesületünk védett műhelyeiben. Az óév búcsúztatásával, majd egy rövidke szusszanást követvén elkezdte gölöncsérműhelyünk a szebbnél szebb új dísztárgyak elkészítését. A lassan ébredő természettel összhangban bízunk benne, hogy vásárlókörünk és leendő új partnereink 2016-ban is felkeresnek bennünket. A papírműhelyben a Fénybárka napközi otthon fiataljai szorgosan készítik a Húsvét alkalmából már hagyományszerűen általunk elkészített boritékokat és ünnepi köszöntőlapokat.
Gölöncsérműhelyünkben megjelentek a tavaszt csalogató, világos, finom színekbe öltözött új termékek. Az itt folyó munkát keramikusunk, az egyesület alelnöke vezeti, a fiatalokkal folyó munkában aktív szerep jut Timeának, aki mint szociális munkás, a köztársasági Munkaközvetítő Szolgálat 2015-ben kiírt és megnyert sikeres pályázatának köszönhetően lehet segítségünkre.

további képek a galériából...


Humán erőforrásunk megerősítése

Humán erőforrásunk megerősítése
2015.Dec.15

A Szerb Köztársaság Munkaközvetitő Szolgálatának pályázatán azzal a céllal jelentkeztünk, hogy az előttünk álló időszakban egyesületünk szerteágazó tevékenységéből fakadóan vállalt kötelezettségünknek eleget tudjunk tenni.
Új munkatársaink életkorukból fakadóan a nehezen elhelyezkedhető, átlagos munkavállalói körből kerültek ki. Mindhármuknak már volt kapcsolata egyesületünkkel és tagságunkkal, így reményeink szerint könnyen bekapcsolódnak majd az előttük álló feladatok sikeres megvalósításába. A gyógytornász végzettségű munkatárs a napközi védenceinek nyújt fzioterápiás szolgáltatást, amely nagy népszerűségnek örvend a védenceink körében. A szociális munkás végzettségű munkatárs több éve önkéntes munkában segítette a védett műhelyeinkben folyó nevelő munkát. Az elkövetkező három hónapban komoly felelősséggel megbízva folytathatja Ő is ezt a tevékenységet. Harmadik segítségként kapott munkaerő az épület székházában és a műhelyeknek helyet biztosító régi kis épületben előforduló kisebb javítások és felújítás megvalósítását végzi majd azokkal a fiatalokkal, akik erre készséget és szándékot mutatnak. A férfi munkaerő bekapcsolásával várhatólag további pozitív hatást gyakorolhatunk a felnőtt értelmi fogyatékos fiú védenceinkre.


Ajándékok a Caritas-nak

Ajándékok a Caritas-nak
2015.Dec.14

Az Együtt Veled – Értük egyesület Tulipán gölöncsér műhelye ezen évben ismételten örömet tudott szerezni a Caritas felhasználóinak. A szervezet felkérésére 160 db apró, zöld mázas fenyőcskéket készítettek el fazekas műhelyünk szorgos, fiatal munkatársai és a Fénybárka napközi otthon védencei.


Év végi sajtótájékoztató 2015

Év végi sajtótájékoztató 2015
2015.Dec.07

A marketing alkalmazása a szociális vállalkozásban - sajtótájékoztató

Egyesületünk évzáró sajtótájékoztatóján három fontos hír köré csoportosított történésről adhattunk számot. A Tartományi gazdasági-, foglalkoztatási- és nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárság által kiírt és sikeres pályázatán megvalósíthattuk egy újabb elképzelésünket. A marketing alkalmazása a szociális vállalkozásban elnevezésű pályázatunknak köszönhetően jelentős fejlesztést vihettünk véghez a védett műhelyeink termékeinek sikeresebb megismertetésével és eljuttatásával a leendő és jövőbeli vásárlókörünk felé. A Tartományi titkársággal való együttműködés majdnem egy évtizedre vezethető vissza. A közös cél egyrészt a fogyatékos személyek megismertetése a hasznos, értékteremtő munkával, másrészt fiatal fogyatékos emberek munkába állásának és munkához segítésének támogatása. Mindez egy olyan régi-ősi szakma népszerűsítésével, mint ami az agyaggal történő tevékenységet, a gölöncséreskedést jelenti. A marketing, mint eszköz, ebben a pályázatban az egyesület régi honlapjának teljes megújulását jelentette, olyan fontos tartalom létrehozásával, mint amelyet a Web shop jelent. Termékeinkről az érdeklődők minden pillanatban pontos paramétert és információt kaphatnak. Ez azt jelenti, hogy kényelmesen, bárki, bárhonnan, bármikor válogathat kínálatunkból.
Az egyesület bejegyzésével összhangban gölöncsér termékeink számlaképesek, ez a Web shop-pal párosítva új távlatokat nyit számunkra.
A pályázat további sikereként értékelhető az a pedagógiai munka eredménye, amelynek köszönhetően a műhelyek termékei, azok paramétereinek közös beazonosításával, a fiatalok további ismeretekhez jutottak. A Web shop sikeres működtetésével kiküszöbölhetőek olyan tényezők, amelyek ezidáig jelentősen megnehezítették, illetve megnövelték azokat a költségeket, amelyek a termékek eljuttatását jelentették a vásárlókhoz.
Az Együtt Veled - Értük Egyesület 2015-ben is megvalósíthatta azt a küldetését, amelyet a fogyatékos emberek munkához való segítése és támogatása céljával hosszú évek óta képvisel. A Nemzeti Munkaközvetitő Hivatal országos pályázatára jelentkezve 4 fogyatékos fiatalnak adódott meg a lehetősége 3 hónapra munkaviszonyt létesíteni. A három gölöncsérsegédként dolgozó és az egy adminisztrációba bekapcsolódó fiatal felpezsdítette a Tulipán gölöncsérműhely termelékenységét. Szükség is volt a szorgos kezekre, hiszen az állandó és új partnereink megnövekvő rendelési igénye igencsak próbára tett benünket.
A másik közmunka programunk a községi foglalkoztatási alapnál megnyert eszközöknek köszönhetően valósulhatott meg. Egy keramikus-gyógypedagógiai asszisztens szakképesítésű személy alkalmazásával hat hónapos időszakban megoldódott a gölöncsérműhely szakmai irányítása.
A 2015-ös év jelentős eseménye volt egy nélkülözhetetlen új alapeszköz beszerzése.
A folyamatos és zökkenőmentes munkát a gölöncsérműhelyben immáron az új égető kemencénk is segíti, melynek beszerzését a hosszú éve a magyarkanizsai fogyatékos ellátást támogató, Németországban élő, Wagner házaspárnak köszönhetjük. Ezen értékes, nagy kapacitású, kerámia égetésére alkalmas, modern alapeszközt a Banja Koviljacsai ELEKTRON vállalkozástól vásároltuk meg.

Kapcsolódó link(ek):

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Pillanatképek a gölöncsérműhely galériahelyiségében

Pillanatképek a gölöncsérműhely galériahelyiségében
2015.Nov.03

Mint arról már hírt adtunk 2015 augusztusa óta fiatal gölöncsér segédek dolgoznak egyesületünk Tulipán fazekas műhelyében.Munkájuk a különböző tárgyak elkészítése mellett más készségek fejlesztésére is kiterjed.A nyári nagy meszelés és átrendezés következtében a műhely épületébe lépve,lehetőségünk adódott egy olyan tér kialakítására amely azt a szerepet kívánja betölteni,hogy pl.alkalmat biztosítson a fiataloknak a kreativitásuk térben történő kivetítésére,alkalmanként a mobil standunk és polcaink berendezésével.Néhány fotó elejéig szeretnénk bemutatni Dongó Tímea közmunkásunk és Gombos Attila védencünk szorgos kezeinek eredményét.Gratulálunk Tímea és Attila.

további képek a galériából...


Referenciáink

2015.Oct.28

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):


Sikeres közmunkák az Együtt Veled – Értük Egyesületben

Sikeres közmunkák az Együtt Veled – Értük Egyesületben
2015.Aug.19

Egyesületünk ebben az évben két közmunkaprogramba kapcsolódhatott be. 2015.június 1. és december 31. között Magyarkanizsa Község jóvoltából 1 személynek tudtunk munkát biztosítani. A Szerb Köztársaság által finanszírozott közmunkaprogramba pedig 4 fogyatékos személyt kapcsoltunk be, akik 2015. szeptember 1. és november 30. között dolgoznak majd. A programok lehetőséget biztosítanak arra, hogy tovább növeljük gölöncsér műhelyünk produktívitását.

további képek a galériából...


A Tulipán gölöncsér műhely készítette el a Magyarkanizsai Maraton serlegeit és érmeit

A Tulipán gölöncsér műhely készítette el a Magyarkanizsai Maraton serlegeit és érmeit
2015.Aug.05

A Magyarkanizsai Maratont megelőző hat hétben lázas munka folyt a Tulipán gölöncsér műhelyben. A műhelyben dolgozó védenceink Tandi Andrea keramikus segítségével 500 érmet és 148 serleget készítettek el. Ebben az évben az úszók világoskék, a futók pedig zöld serleget kaptak.

további képek a galériából...


Megérkezett az Új kemence...

Megérkezett az Új kemence...
2015.Jul.24

A Banja Koviljacsai ELEKTRON vállalkozás kivitelezésében egy nagy kapacitású, kerámia égetésére alkalmas, modern kemencéhez jutott Gölöncsér műhelyünk.Ennek az értékes alapeszköznek a beszerzését a hosszú éve a magyarkanizsai fogyatékos ellátást támogató Német országban élő Wagner házaspárnak köszönhetjük.
A kemence behelyezése, méretéből és súlyából fakadóan, körültekintő és szervezett munkát igényelt.

további képek a galériából...


Munka a nagyszülők örömére elnevezésű pályázat

Munka a nagyszülők örömére elnevezésű pályázat
2015.Apr.08

Egyesületünk sikeresen pályázott a Tartományi gazdasági, munkaügyi és a nemek egyenjogúságáért felelős titkárságnál és a Munka a nagyszülők örömére elnevezésű pályázatnak köszönhetően a húsvéti ünnepek alkalmából egy kis ajándékkal tudta meglepni a Caritas házi segítségnyújtás szolgáltatásának felhasználóit, valamint a magyarkanizsai Gerontológiai Központ lakóit.

A házi segítségnyújtás felhasználói a Caritas munkatársai segítségével kapták meg az ajándékokat, a Gerontológiai központban pedig egyesületünk védencei és szakemberei osztották szét egy rövid ünnepi program keretén belül (a program dátuma: 2015.04.07.). Az idős személyeknek versekkel és énekekkel kedveskedtek védenceink.

további képek a galériából...

Kapcsolódó filmanyag(ok):


A közmunkás szerződés ünnepélyes átadása

A közmunkás szerződés ünnepélyes átadása
2014.Nov.05

A Nemzeti munkaközvetítő szolgálat kikindai kirendeltségében kedden, 2014.11.04-én, 11,00 órai kezdettel volt a szerződések ünnepélyes átadása a fogyatékkal élők közmunkába való foglalkoztatásához. A szerződéseket Zoran Martinović, a Nemzeti munkaközvetítő szolgálat beogradi igazgatója adta át.

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):


Újabb védencek léptek munkába

Újabb védencek léptek munkába
2014.Oct.16

A köztársasági illetékes minisztérium által kiírt, a megváltozott munkaképességű, csökkent munkabírású és egyéni munkaszervezési modell alapján foglalkoztatott személyek munkába állítását célzó és megnyert pályázatunknak köszönhetően egyesületünkben két újabb személy jutott munkához. Egyikük az egyesület adminisztrációjában, irodai munkakörben, másikuk a Tulipán gölöncsérműhelyben, mint keramikus segéd fog tevékenykedni. Hat hónapos időszakról van szó, ahol az aktív munkájuk október 15-én vette kezdetét. Nagy jelentőségű esemény ez, hiszen az észak-bánáti körzetben 42 eddig munkát kereső, fogyatékkal élő személy juthatott így munkához, akik között a Magyarkanizsai községben regisztrált fogyatékkal élő munkakeresők is ott voltak. Tudomásunk szerint 14 munkaadó fog az elkövetkező időszakban ennek az érintett társadalmi csoportnak munkát biztosítani. Megkülönböztetett fontossággal is bír az esemény, hiszen ebben a rendkivül nehéz gazdasági helyzetben a jelenlegi 5 egyesületi közmunkásunk mellé újabb kettő csatlakozhatott. Ha figyelembe vesszük, hogy az év második felében nehezebb munkához jutni, és ehhez még társul az érintett társadalmi csoport specifikus megítélése, akkor az elért eredmény még jelentősebb figyelmet kell, hogy kapjon. A fogyatékkal élő új munkatársaink beilleszkedését és folyamatos támogatását az egyesület alkalmazottai segítik, partnerünkkel, a Magyarkanizsa Községbéli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ munkatársaival közösen. A most munkába álló közmunkásaink 2015 április 14-ig lesznek munkaviszonyba, amikor előreláthatóan már ismeretes lesz a 2015. évi közmunka programok kiírása.

további képek a galériából...


Sajtótájékoztató, 2014.08.21., megjelent 2014.09.04-én a Dnevnik-ben

Sajtótájékoztató, 2014.08.21., megjelent 2014.09.04-én a Dnevnik-ben
2014.Sep.05

Kapcsolódó link(ek):


Vendégeink voltak Ausztriából

Vendégeink voltak Ausztriából
2014.Jul.31

2014. július 30-án Magyarkanizsára látogattak a linzi Caritas képviselői. A vendégeket Szarapka Ede, az Önkormányzat Szociális ügyekkel megbízott munkatársa, Barát Kljaljić Tímea, a Szociális Központ igazgatónője és egyesületünk képviselői, Bagi Ferenc elnök és Terényi Lívia fogadták. A Caritas munkatársai egy - Ausztriában már jól működő - szociális projekthez keresnek külföldi partnereket - egyesületeket. A projekt hátrányos helyzetű fiataloknak kínál lehetőséget a pékmesterség elsajátításához illetve segít a munkaszerzésben is. A találkozó az ismerkedés jegyében zajlott, ahol mindhárom fél képviselői – a Caritas, a Szociális Központ illetve az Együtt Veled – Értük Egyesület is – bemutatták saját szervezetük, intézményük munkáját. A Caritas munkatársai beszámoltak arról is, hogy hogyan képzelik el az együttműködést a magyarkanizsaiakkal. A vendégek ellátogattak az egyesület Tulipán gölöncsér műhelyébe is.

A linzi Caritas képviselői:

Helmut Gragger - A Gragger bio – fafűtéses pékség vezetője

Alfred Haindl - A Caritas Műhelyek és Üzletek Fogyatékos Embereknek elnevezésű részlegének vezetője

Michaela Haunold - A Caritas Szociális projektek fejlesztéséért megbízott munkatársa

Christoph Mülleder - A Caritas Romániával és Szerbiával megbízott projektreferense

Wolfgang Scheidl - A Caritas Képzések és munka a fogyatékos embereknek elnevezésű részlegének vezetője

további képek a galériából...


Közmunka program az egyesületünkben

Közmunka program az egyesületünkben
2014.Jul.03

Magyarkanizsa Önkormányzatának a Tartományi Gazdasági Foglalkoztatási és Nemek Egyenjogúságával foglalkozó titkárságával a Nemzeti Munkaközvetítő Hivatallal együttműködve valósul meg egyesületünk 2014.-évi közmunka programja.

E programnak köszönhetően, egyesületünk 2014 július 2. és dec. 31.-e között 5 munkanélküli személyt állíthat munkába.

Hatalmas segítség ez egy a fogyatékkal élők érdekvédelméért és a veszélyeztetett munkavállalók csoportjának a munkaerőpiacon való megtartásáért kűzdő egyesületnek.

Az öt alkalmazott munkabeosztása a következő módon valósul meg. Egy óvónő, mint személyi asszisztens-személyi kísérő a napközi foglalkoztatóban fogyatékos fiataloknak lesz segítségére.

Kettő keramikus személy az egyesület gölöncsérműhelyében annak produktivitásának, minőséges termékeinek gyártásának szinten tartásában,a műhelyben szorgoskodó védencek és az ott dolgozó fiatalok szakmai megtámogatásáért dolgoznak.

Az egy keramikus segéd munkakörét betöltő az általános iskolát speciális tagozatán végzett fiatal, az előző évek közmunkáinak és más pályázati programjainak köszönhetően az eddig elsajátított keramikus-gölöncsér szakmai ismeretek kamatoztatásával, további esélyt kap, hogy megbízható segítsége maradhasson a gölöncsér műhelynek.

Az egy adminisztrációs munkakört betöltő személy fontos és nélkülözhetetlen a pályázatok levezetését adminisztráló és új pályázatok kidolgozásában adminisztráló személy munkakörét tölti be.

A közmunka időtartama:6 hónap

A közmunkába bekapcsolt munkanélküliek száma:5 fő

A pályázati program finanszírozási értéke: 1.216.823,82 din

Az Együtt Veled-Értük egyesület köszönetet mond minden együttműködő félnek a fenti fontos és jövőbemutató programnak létrejöttéért.

további képek a galériából...


Gölöncsér - üzlet terv

2013.Oct.17

Kapcsolódó dokumentum(ok):


Gölöncsér - marketinges pályázat

2013.Oct.17

Kapcsolódó hanganyag(ok):


Dobó Ella marketing munkatárs

2013.Oct.17

Egyesületünk a tartományi gazdasági titkárságnál nyert pályázati forrásnak köszönhetően,alkalmazni tudott egy marketing végzettségű szakembert.Feladata az volt,hogy elkészítse a műhelyek üzleti tervét és megvizsgálja a termékek nyílt piacon történő árúsításának esélyét.Ennek a pályázatnak a közvetett eredménye az is,hogy egyesületünk megkezdtte a mázas termékek tömeges gyártását.

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Gölöncsér műhely

2013.Oct.16

Gölöncsér műhelyünk egy 100 m2-es házban működik, melyet 5 évig bérmentve használhatunk. A rezsiköltségeket részben eladásból, részben különböző támogatásokból fedezzük. A szakmai részt 2 keramikus biztosítja, akik honoráriumát részben a helyi Vörökereszt biztosítja. A műhely munkájában - napi 3 óra- részt vesznek egyesületünk védencei is, akik egyben a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ napközijének felhasználói is. A munkában 5 értelmi- és testi fogyatékos személy segédkezik. 2012-ben a Közmunka pályázat által 3 fogyatékkal élő személyt tudtunk alkalmazni, 6 hónapra, közülük 1 keramikus segédet is, aki a gölöncsér műhelyben dolgozott és egy 50 órás képzésen is részt vett. A hasznos munka által a fogyatékkal élő személyeknek lehetőségük van a fejlődésre. A munka által önbizalmat és biztonságot kapnak, szocializálódnak, ezen felül sok fontos dolgot is megtanulnak, mint pl. azzal, hogy időben oda kell érni a munkára megtanulják a kötelességtudatot és pontosságot, azzal, hogy amit elkezdtünk azt be is kell fejezni, illetve a meghatározott időbeosztással türelmesebbé, kitartóbbá is válnak. Mindezek mellett önállóbbak lesznek, ezáltal a családok tehermentesítéséhez is hozzájárulhatunk. A munkához szükséges felszerelések és eszközök teljesen biztonságosak. Rendelkezésünkre áll egy asztal, amivel az agyagot nyújtják, egy korong, egy kemence az agyag kiégetésehez, melyeket különböző támogatások által tudtunk beszerezni. A nyersanyagot (agyag és mázak) a termékek eladásából (kb. 30 %) illetve különböző támogatásokból (kb. 70 %) biztosítjuk. A gölöncsér műhely termékei népi motívumokkal ellátott dísztárgyak (mint pl. edények, vázák, szalvéta- és mécsestartók, fali tányérok és képek, kaspók, tükrök, fali polcok, hűtőmágnesek, angyalok, stb.). A tárgyak a következő deklarációt kapták:

„A termékek földből, vízből, tűzből és szeretetből készültek.”

Gölöncsér műhelyünknek van fiszkális kasszája is. Az eladásból származó bevételt (és más támogatásokat) a műhely fenntartására fordítjuk. Az eladás a magyarkanizsai piacon, valamint különböző vásárokon és más rendezvényeken történik, illetve az Önkormányzat és különböző Civil szervezetek rendelnek tőlünk folyamatosan.


Munkához jutott 5 fogyatékos személy

Munkához jutott 5 fogyatékos személy
2013.Jul.01

A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal 2013. évi, a fogyatékos személyek munkába állítását segítő országos pályázatán a magyarkanizsai Együtt Veled – Értük civil szervezet sikerrel pályázott.

Egyesületünk a pályázatnak köszönhetően 5 fiatalt tud hat hónapon keresztül teljes munkaidőben foglalkoztatni. A pályázat célja, hogy további lendületet adjon a szociális vállalkozásként működő Tulipán gölöncsér műhelyünknek, ahol fogyatékos embertársaink alkalmat, esélyt kapnak arra, hogy megismerjék az aktív munkával járó jogokat és kötelezettségeket.

Pályázatunkat összehangoltuk a község által támogatott közmunkaprogrammal, amely segítségével a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központban közmunkát végző 4 személy az egyesület közmunkásai számára szakmai és emberi támogatást tud nyújtani.

A megnyert pályázat lehetőséget ad a 3 keramikussegéd munkába állításán túl további 1 - 1 fő alkalmazására házmesteri valamint adminisztrációs munkafeladatok elvégzésére.

A pályázati szerződés aláírására 2013. július 1-én került sor.

Összértéke: 1.227.362,40 dinár

Időtartama: 6 hónap (2013. július 01. – 2013. december 31.)

Összegzésképpen szeretnénk még egyszer hangsúlyozni a fogyatékos személyek munkába állításának halaszthatatlan szükségességét. Köszönjük mindenki segítségét, aki részt vállal ennek a jövőbemutató projektumnak a megvalósításában.

további képek a galériából...


Online vásárlás

Önnek 0 terméke van a számlás kosárban, amelynek az értéke
0,00 din.


Ön 0 terméket kíván adomány címén megvásárolni, amelynek az értéke
0,00 din.


Összesen: 0,00 din.

Partnereink, támogatóink

Pillanatkép

rendom pic from gallery
Potisje Tondach logo