2014

Évzáró buli 2014

Évzáró buli 2014
2014.Dec.31

2014.12.30.

Az Együtt Veled – Értük Egyesület és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ munkatársai és segítői közös évzáró bulit tartottak az Ifjúsági otthonban.

A résztvevőket finom torták, egy kis pezsgőzés, közös játék és karaokézás várta. Az összejövetel vidám hangulatban telt, amiről a mellékelt képek is árulkodnak.

további képek a galériából...


Velünk kerek a világ - műsoros est a fogyatékkal élők világnapja alkalmából

Velünk kerek a világ - műsoros est a fogyatékkal élők világnapja alkalmából
2014.Dec.01

2014.11.30.

A Fogyatékosok Világnapja alkalmából a magyarkanizsai Együtt Veled – Értük Egyesület a Szárnyak Alapítvány valamint a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ együttműködésével ebben az évben is, immáron 8. alkalommal szervezi meg a Velünk kerek a Világ rendezvényt. A község által kiemelt fontosságúnak jelölt rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet fogyatékos embertársaink értékeire és megmutassa, hogy a szorgalom, a tehetség és az összefogás mindenki számára sikert és elégedettséget biztosíthat.

Az idei Velünk kerek a Világ rendezvény több kísérőprogrammal is büszkélkedhet. A Szárnyak alapítvány „Együtt egy szebb világért„ című rajzpályázatának eredményhirdetésére a műsor keretén belül, a díjnyertes munkák kiállítására pedig a Művészetek háza előcsarnokában kerül sor. Az előcsarnok helyet biztosít a Multiple sklerózissal élők egyesülete, valamint az egyesület gölöncsér-, papír- és szövő műhelye által készült kézműves termékek bemutatására. A Cukorbetegek egyesületének jóvoltából pedig lehetőség nyílik a vendégek vércukorszint mérésére is. Ünnepi műsorunkhoz kapcsolódik a Vajdasági Képzőművészeti Kör tagjai által készült festmények kiállítása és árusítása is, amelynek szintén az intézmény előcsarnoka ad helyet. A festmények megvásárlásával támogatóink lehetőséget kapnak arra, hogy segítsék Képesség- és Személyiségfejlesztő programunkat. A program óvodáskorú gyermekek fejlesztésére irányul.

A rendezvény helyszínt biztosít a Foglalkoztatási-, Szociális-, és Munkaügyi Minisztérium által támogatott pályázatunk aktivitásainak is. A „Mosoly – együtt a kultúráért és sportért” elnevezésű program különböző műhelyek szervezését és működését foglalja magába, 7 hónapon keresztül. Ezek a műhelyek a gölöncsér- és szövő műhely, az irodalmi műhely és a zenei műhely. A megvalósulásban együttműködő partnereink a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, a Jovan Jovanović Zmaj Általános iskola és a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény.

A zenei műhely által pedig lehetővé vált egy színkotta módszeren alapuló zenekar megalakítása. Ebben a zenekarban fogyatékos fiatalok zenélnek együtt átlag- és tanulásban akadályozott gyermekekkel.

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):

Kapcsolódó dokumentum(ok):

Kapcsolódó hanganyag(ok):

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Örömóda

Örömóda
2014.Oct.06

Az Európai Unió himnusza, az Örömóda, fogyatékos fiatalok és óvodás gyermekek előadásában, a szinkotta módszer alkalmazásával - 2014. október 4-e, Magyarkanizsa, IX. Kukoricafesztivál

Kapcsolódó filmanyag(ok):


A Fénybárka napközi otthon védencei és segítői Tóthfaluba kirándultak

A Fénybárka napközi otthon védencei és segítői Tóthfaluba kirándultak
2014.Sep.29

2014.09.25-én Tóthfaluba kirándultunk, ahol az Orchidea kézimunka csoport látott vendégül bennünket. A nap folyamán kézműves foglalkozásokon vettünk részt, amelyeket védenceink nagyon élveztek. A helybéli ovisok kis műsorral lepték meg a csoportot, mi pedig megejtettük az első közös színkottás zenekari próbánkat. A próba után az óvodásokkal egy nagy sétát tettünk a faluban. A finom ebédet zenehallgatás és tánc követte. Egy tóthfalusi család jóvoltából póni lovat is simogathattunk, ami nagy sikert aratott. Telis tele élményekkel tértünk haza.

Köszönjük az Orchidea kézimunka csoportnak a vendéglátást és az Együtt Veled – Értük Egyesületnek, hogy támogatta utazásunkat!

további képek a galériából...


Nyárbúcsúztató Családi nap a Tandari Szálláson

Nyárbúcsúztató Családi nap a Tandari Szálláson
2014.Sep.23

2014.09.20.

Egyesületünk előcsapata a reggeli borongós idő ellenére lelkesen érkezett meg a Tandari szálláson immáron 2. alkalommal megszervezésre került Családi napra.

Gyorsan-frissen belaktuk a terepet, Neszti néni első díjas bablevese i s készülődött az új, 50 literes bográcsunkban. Kellett is ekkora mennyiség, hisz tagságunkból 40 személy jelentkezett erre a szórakoztató napra.

Felállított új standunkon sok új gölöncsér terméket tudtak megnézni az ide látogatók. A festőtáborunkban készült festmények kiállítása is elnyerte a vendégek tetszését.

A borongós reggelt napos idő követte, ami különleges, nyugodt hangulatot hozott magával, beszélgetésre, pihenésre inspirálva az ott lévő csapatokat.

Védenceink lelkét, s nem utolsó sorban a miénket is büszkeséggel töltötte el az a látvány, amikor a főzőverseny eredményhirdetésén a műhelyünkben készült díjakat vették át a benevezett csapatok képviselői.

László Károly, Bárkás fiatal így vallott a szálláson eltöltött napról: „Jó volt a Tandari tanyán, finom volt az ebéd, amit Neszti néni főzött. Sok barátom eljött, sokan voltunk, és ez nagyon jó volt.

további képek a galériából...


Szent István-nap és Újkenyér-ünnep

Szent István-nap és Újkenyér-ünnep
2014.Aug.25

2014. augusztus 24-én a magyarkanizsai Szent István-nap és Újkenyér-ünnepre voltunk hivatalosak. Egyesületünk számára ez a rendezvény az egyik legfontosabb nyárbúcsúztató községi esemény, ahol megmutathatjuk magunkat és munkáinkat.

Nagy izgalommal készültünk védenceinkkel, nevelőinkkel és közmunkásainkkal, hiszen első alkalommal mutattuk be a gölöncsér műhely ÚJ MOBIL STANDJÁT. A tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemek egyenjogúságával foglalkozó tartományi titkárság által elbírált sikeres pályázatnak köszönhetően a termékeink eladása a jövőben magasabb színvonalon valósúlhat meg.

Ezen rendezvényen valósítottuk meg az MNT civil szervezetek kis projektaktivitásai című pályázatunkat is. Történt, hogy az MNT donációjának köszönhetően számos szép festményünk, amelyeket közösen kaptunk a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központtal támogatásként a VAJDASÁGI KÉPZŐMŰVÉSZETI KÖR MŰVÉSZEITŐL „végleges köntöst kaphattak“, azaz keretezésre kerültek. Ezen festményekből is néhány kiállításra került az új standunkon.

A változás szembetűnő, nem csak a stand méretét tekintve, de a hozzá szorosan kapcsolódó reklám- és prezentációs lehetőségeket is ha figyelembe vesszük.

Köszönjük az ÁCS FERI kisipari műhely és a FOTOGRAFIKA grafikai műhely minőségi munkáját. KÖSZÖNJUK A TARTOMÁNYI GAZDASÁGI, FOGLALKOZTATÁSI ÉS NEMEK EGYENJOGÚSÁGÁÉRT FELELŐS TITKÁRSÁG 2014. ÉVI TÁMOGATÁSÁT.

további képek a galériából...


Kirándulás az adai fürdőbe

Kirándulás az adai fürdőbe
2014.Aug.21

A helyi Vöröskeresztnek köszönhetően a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ napközi otthonának védencei, munkatársai és segítői 2014.08.20-án ellátogattak az adai fürdőbe. A 35 fős csapat kirándulása hagyományosan, immár 5 éve kerül megrendezésre. Szép környezet, hűsítő víz, finom ebéd és fagyi várta a napközi otthon védenceit. A résztvevők jó hangulatban töltötték a napot és elégedetten, szép emlékekkel tértek haza.

további képek a galériából...


Maraton 2014

Maraton 2014
2014.Aug.11

Az elmúlt időszakban egyesületünk gölöncsér műhelyében nagyobb intenzitásban folyt a munka. A polcokat és minden talpalatnyi helyet megannyi serleg és érem vette birtokába.

Mindezek az augusztus 9-én, Magyarkanizsán megrendezésre került 33. Nemzetközi úszó-és futó maratonra , valamint a Természetjáró egyesület által meghirdetett éjszakai gyalogtúrára készültek.

Műhelyünknek kihívás volt ezen nagyobb mennyiségű termékek elkészítése, de a szorgos kezek naponta több órát simogatták, alakították az agyagot.

Ennek eredményét a maratonon személyesen is tapasztalhattuk, mikor minden résztvevő megkapta a kiérdemelt befutó érmét és a helyezésért elért serleget.

további képek a galériából...


Játékcsomag az MNT-től

Játékcsomag az MNT-től
2014.Jun.25

Egyesületünk keretén belül, 2008 óta működik a Züm-züm Játszóház - melyet leginkább óvodáskor előtti- és óvodás korú gyermekek látogatnak, szüleikkel - , így örömmel jelentjük, hogy Egyesületünk sikeresen pályázott a Magyar Nemzeti Tanács civil szervezetek számára kiírt pályázatán, Játszósarok berendezésére. Jó minőségű fejlesztő játékokat kaptunk, 12.500,00 dinár értékben (lásd a képen). Játszóházunkban sok szép játék található, a babáktól kezdve a fejlesztő játékokig, melyeknek partner szervezetünk keretén belül működő, Egyesületünk székházában megtartott, ún. Képesség- és személyiségfejlesztő foglalkozások keretén belül is nagy hasznát veszik. Ezen program miatt is nagy segítség ez a játékcsomag, mivel a gyermekek korai fejlesztésének és az eszközök szélesítésének fontossága sosem csökken. Ezen kívül természetesen nem csak a fejlesztésre szoruló, de a többi látogató kisgyermek is örömmel és élvezettel játszik az új játékokkal, szerdánként 15.30-tól 17.30-ig.


Festőtábor 2014

Festőtábor 2014
2014.Jun.23

2014.06.21.

további képek a galériából...

Kapcsolódó dokumentum(ok):


Hangulatképek a bálról

Hangulatképek a bálról
2014.Apr.29

BÁRKA BÁL MEGVALÓSULÁSÁT ADOMÁNYAIKKAL SEGÍTETTÉK:

Bús Erika és Opal cég
László István és családja
Dukai László és családja
Pásztor ékszerész
Balkan pizzéria
Donald fotó és videó stúdió
Tóth Ervin bádogos
Kovács Ágnes
Venezia pizzéria
Dukai Péter
Texas vendéglő
Fantastico center Senta
Grafopak
Union market Magyarkanizsa
Garant-coop
Hlavinka Imre Magyarkanizsa
Kriss Hygien
Telek paprika
Pannon paprika Martonos - Sárkány Imre
Ćao-ćao fagyizó
Color Foto plus
Mányi Magyarkanizsa
Fodor Ilona
Bosnyák Zsanett és családja
STR „Stil plus” Magyarkanizsa - Dukai Rózsa
Együtt veled-értük egyesület Szövő műhelye
Angi virágboltja
Fishmania horgásztó - Tandari tanya Martonos
Metalmania - Tandari László
Jó pásztor Keresztény ifjúsági szervezet
Agroranch Magyarkanizsa
egy egyetemista anyukája
Apró Melinda
Budinčević Angéla
Piri Edina
Segítsük egymást egyesület
Farkas Katalin tojásfestő
Organicherb online - Holló Lilla
Bagi Elvira - Glas metal
Galaxis étterem
Tisacoop
Corvina könyvkereskedés
Bio alternativa
Bio mag
Timtex
Microcer
Agrometal
Tulipán fazekasműhely termékei
Névjegykártyák a papírműhelyből
Alkotások a festőtáborból (Vajdasági képzőművészeti kör)
Creatinas hobby bolt
Züm-züm játszóház
Free-shop
Bella donna
Domino
Fotografika
Rózsa-Rózsa cukrászda
Raffai Mária
Árok pékség
Apci család
Sztil - Dobó Rózsa
Muhi György és családja
Klas pékség
Gumifix Magyarkanizsa
Tricolor
Csikós cipész
Roccia keramia
Omega-mix vegyeskereskedés Adorján
Drvo-line bútorkészítő Orom
Trend Fantastico Szabadka
Gubica család
Gordos család
Keszeg József és családja
Juhász Alfonz és családja
Ladócki Irén
Izida - Feketics
Bicskei Róbert és családja
Dobó Vilmos és édesanyja
Purger Róbert és felesége
Ágoston Mária

további képek a galériából...


Online vásárlás

Önnek 0 terméke van a számlás kosárban, amelynek az értéke
0,00 din.


Ön 0 terméket kíván adomány címén megvásárolni, amelynek az értéke
0,00 din.


Összesen: 0,00 din.

Partnereink, támogatóink

Pillanatkép

rendom pic from gallery