2015

Velünk kerek a világ - műsoros est a fogyatékkal élők világnapja alkalmából

Velünk kerek a világ - műsoros est a fogyatékkal élők világnapja alkalmából
2015.Dec.02

A Fogyatékosok Világnapja alkalmából 2015.11.29-én 16 órai kezdettel újra megszervezésre került a hagyományos Velünk kerek a Világ rendezvény. A helyszínt a magyarkanizsai CNESA OMI biztosította,Magyarkanizsa Önkormányzatának támogatásával. Az ünnepi műsort az Együtt Veled – Értük Egyesület, a Szárnyak Alapítvány és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ közösen szervezte. A rendezvény létrejöttét a magyarkanizsai Vöröskereszt is támogatta. A műsorban a következő csoportok vettek részt:
A J.J.Zmaj Általános Iskola speciális tagozatának zenekara (Szinezők), a J.J.Zmaj Általános Iskola drámacsoportja (Jelöltek), a J.J.Zmaj Általános Iskola 4.b osztálya, a kispiaci Kárász Karolina Általános Iskola speciális tagozatának diákjai, a Hit és Fény közösség tagjai, a Tisza Néptáncegyesület tagjai, az Együtt Veled – Értük Egyesület és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ zenekara (Színharmónia), a J.J.Zmaj Általános Iskola 1.e osztálya valamint az Angelus kórus közreműködésével. A rendezvényen verset mondott a Fénybárka napközi otthon két védence, Engi Lívia és Vásár Róbert.
A rendezvényen kihirdetésre kerültek a Szárnyak alapítvány Jól csak a szívével lát az ember elnevezésű képzőművészeti pályázatának eredményei. A pályázatra beérkezett munkákat a vendégek az intézmény előcsarnokában tekinthették meg, a Vajdasági Képzőművészeti Kör horgosi, 2015.11.28-án megtartott programján készült képzőművészeti alkotásokkal együtt.
A rendezvény emblémáját a J.J.Zmaj Általános Iskola diákja, Búzás Krisztina készítette.

Az intézmény előcsarnokában a Multiplex Sklerózissal Élők Egyesületének kreatív műhelye valamint az Együtt Veled – Értük Egyesület Tulipán gölöncsér műhelye készített termékkiállítást. A Cukorbetegek Egyesületének köszönhetően a program résztvevői lehetőséget kaptak vércukorszint méretésre is.
A rendezvény érdekessége, hogy a program végén énekelt Imádság című dal szerzője is jelen volt a nézők sorában. Miodrag Miša Blizanac és munkatársa Maja Dunović Újvidékről érkeztek. Mivel mindketten lelkes támogatói a fogyatékos személyek zenélésének ezért a jövőben szoros együttműködést szeretnének a Színharmónia zenekarral.
A program után a rendezvény résztvevőire egy kis frissítő – kifli, tea és kávé – is várt.

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):

Kapcsolódó dokumentum(ok):

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Kiállítás Bácska Palánkán

Kiállítás Bácska Palánkán
2015.Oct.13

2015. október 10-én, a helyi önkörmányzat szervezésében Bácska Palánkára látogatott el Gölöncsér műhelyünk, három községi kézműves egyesülettel egyetemben: Tisza Folt (patchwork) és a Testvériség kultúrális egyesület Magyarkanizsáról, illetve a Zengő tájház Oromról.
A városban megszervezett rendezvényen Vajdasági kézművesek mutatták be kézimunkáikat, termékeiket.
Színvonalas kiállító standunknak sok csodálója akadt. Mi is szívesen nézelődtünk, mértük fel magunkat és termékeinket.

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):


Kirándulás Tóthfaluba

Kirándulás Tóthfaluba
2015.Oct.09

2015.10.08-án védenceinket és segítőiket vendégül látta a tóthfalusi HAGYOMÁNYOK HÁZA. A finom uzsonna, kellemes séta és templomlátogatás után kézműveskedésre és ízletes ebédre került sor. A résztvevők örömére ebéd után több féle ízletes sütemény is az asztalra került. A kirándulók utaztatása a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia kisbuszának köszönhetően kedvezményesen történt. Az utasok nagyon elégedettek voltak a focisták minibusszával.

további képek a galériából...


Szüreti napok Horgos 2015

Szüreti napok Horgos 2015
2015.Sep.29

XXVI. Szüreti napok – Horgos
2015. szeptember 25-26-ra Tulipán gölöncsér műhelyünk ismételten meghívást kapott a horgoson megrendezésre kerülő, hagyományos Szüreti napokra, melyet a horgosi Helyi Közösség udvarában és környékén tartottak meg.
Bemutatásra kerültek termékeink, valamint kézműves foglalkozást is tartottunk a gyermekek számára. A programot gazdagította Gordos Szilvia által vezetett Színharmónia zenekarunk bemutatkozása Horgoson is, a rendezvény keretein belül.
Ez évben szintén műhelyünk fiataljai készítették el a szervezők által kiosztott ajándékokat és érmeket.

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Kirándulás a Palicsi Állatkertbe

Kirándulás a Palicsi Állatkertbe
2015.Aug.26

2015. augusztus 22-én az Együtt Veled – Értük Egyesület védencei és szüleik, kísérőik a Palicsi Állatkertbe kirándultak. Az intézmény jóvoltából az egész csoport – összesen 43 fő – térítésmentesen látogathatta meg az állatkertet. A látogatók kellemes környezetben, kirándulásra alkalmas időben tekintették meg az állatkert lakóit. A játszótér mellett lévő pihenőhelyen kávézásra, fagylaltozásra is lehetőségük volt. A nap közös pizzázással zárult. A kirándulás résztvevői a palicsi Omega pizzéria vendégszeretetét élvezhették.

további képek a galériából...


Részvétel az Újkenyér ünnep kirakodó vásárában

Részvétel az Újkenyér ünnep kirakodó vásárában
2015.Aug.25

Gölöncsér műhelyünk ebben az évben is megmutatta termékeit a Szent István napi Újkenyér ünnepen. Az egyesület tagjai részt vettek a stand felállításában, a termékek bemutatásában és árulásában is. A vásárba látogatók reggel 9 órától este 8 óráig tekinthették meg a védenceink és segítőik keze munkáját dicsérő gölöncsér tárgyakat.

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):


Bárkás fiatalok részvétele a Magyarkanizsai Maratonon

Bárkás fiatalok részvétele a Magyarkanizsai Maratonon
2015.Aug.11

Az Együtt Veled – Értük Egyesület és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ védencei ebben az évben is részt vettek a 2015. augusztus 8-án megtartott Magyarkanizsai Maratonon. A fiatalok egyénileg, szüleik felügyeletével és közösen, a magyarkanizsai Rekreációs Atlétikai Klub képviselőivel is készültek a rendezvényre. A közös edzésekre a nyár folyamán kerítettek sort, heti egy alkalommal, a Tisza partján. Az idei Maratonon sikeresen teljesítették az 1500 méteres távot a következő személyek: Vásár Róbert, László Károly, Losonc Tibor, Beszédes Andrea, Dukai Róbert és Váradi László. Büszkék vagyunk rájuk!

Kapcsolódó link(ek):


Kirándulás az ADICA fürdőbe

Kirándulás az ADICA fürdőbe
2015.Aug.10

A helyi Vöröskeresztnek köszönhetően a Fénybárka napközi otthonának védencei, munkatársai és segítői ismét felejthetetlen kiránduláson vettek részt. A csapat, összesen 47 fő, 2015. augusztus 6-án az adai ADICA fürdőbe látogatott el, ahol egész napos fürdőzésben volt részük. A szép környezetben a vízben való lubickolás mellett finom ebédre és fagylaltozás is sor került. A nap végén egy hirtelen jött meleg zápor lepte meg a kirándulás résztvevőit, akik felfrissülve, jó kedvvel és szép emlékekkel tértek haza.

további képek a galériából...


Festőtábor 2015

Festőtábor 2015
2015.Jul.07

Második éve adott otthont a martonosi Tandari szállás, annak a jótékonysági rendezvénynek, melynek szervezői a Vajdasági Képzőművészeti Kör, a magyarkanizsai Együtt Veled-Értük egyesület és a magyarkanizsai Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ.
Ez a rendezvény egyben egy nyílt családi nap is volt, ahol az egyesület munkatársai, tagsága, segítők, védencek és azok szülei kötetlen program keretében barátkozhattak és szórakozhattak a táj és a szállás nyújtotta szépségek és tartalmak megismerésével. Munkatársaink ügyességi játékokat szerveztek, ahol ki-ki a maga kedve és érdeklődése alapján kipróbálhatta magát. Az egyesület és a Központ reggelivel és 130 főre készített babgulyás levessel készült az alkalomra. A rendezvényünknek több vendége is volt. Dér Zsolt hegedű művész úgy a szabadban, mint a Napsugár teremben megtartott virtuóz játékával lenyűgözte a közönséget. Novák László magyarkanizsai borász Bíbor elnevezésű cuvée vörösbora, amit erre a rendezvényre ajálott fe, az utolsó cseppig elfogyott. Nagy sikere volt. Köszönjük ezt a felajánlást is. Nagyon kellemes meglepetés volt a magyarországi Duna TV érdeklődése és felvételezése, ugyanilyen szeretettel fogadtuk az Új Kanizsai Újság fényképészét és újságíróját is.
Közben a nap múlásával egyre másra születtek az alkotások a meghívott festőművészektől.
A nap folyamán folyamatosan követhettük az alkotások elkészültét, a fiatalok sok szép élménnyel gazdagodva várták a nagy közös ebédet, amely mintegy megkoronázva a nap hangulatát kellemesen végződött. Ezen időszakban kerültek kiosztásra azok az ajándékok amelyek az egyesület gölöncsérműhelyében készültek és amelyek a házigazdát, a festőművészek vezetőit és vendégeinket illették meg.
Ebben az időszakban került átadásra jelképesen azon festmények sokasága is amelyet a festőművészek a Bárka közösségnek ajánlottak fel. El kell mondani, hogy a több éves együtműködésnek köszönhetően az elkészült alkotások, az egyesület sikeres pályázatainak köszönhetően bekeretezésre kerültek, majd pl. tavaly közel 20 rendezvényre jutottak el illetve a hagyományos év végén tartott - fogyatékosok világnapjára szervezett ünnepségünkön gazdára talált számos alkotás.
Ezt a munkát tovább szeretnénk folytatni, bízva abban, hogy a jövőben is támogatni tudjuk ezen forrásokból a képesség és személyiség fejlesztő programokat, amely az idei évben 50 órában valósulhatott meg az iskoláskor előtti intézményeinkben.
Az egyesület ezúton is szeretné kifejezni köszönetét a Tandari Szállás tulajdonosának, hogy már második éve befogadta a rendezvényt.

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):

Kapcsolódó dokumentum(ok):

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Martonosi falunap

Martonosi falunap
2015.Jun.25

Az Együtt Veled Értük Egyesület és a Magyarkanizsai Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ Színharmónia színkottás zenekarának egy kisebb csoportja fellépett a martonosi falunapon. A fellépésre a fiatalok lázasan készülődtek. A zenekar műsorszámai: Örömóda, Tavaszi szél című dalok voltak. A zenekart felkészítették Gordos Szilvia és Berényi Gabriella, zenei asszisztenseink a fellépésen Bagi Dóra, Terényi Lívia, és Bagi Ferenc voltak. Vásár Róbert verssel kedveskedett a falunapra ellátogatóknak, felkészítője Losonc Ágnes volt. A fellépés előtt megtekinthettük a kosárfonó műhelyt, ami a fiatalok számára nagyon érdekes volt. A fellépés után a szervezők megvendégeltek bennünket. A fiatalok velünk együtt nagyon jól érezték magukat. A falunap alkalmából a Tulipán gölöncsérműhely termékeiből a faluház előtt eladással egybekötott kiálítást tartottunk. Ezúton is megköszönjük a helybéli lakosok érdeklődését és tagságunk segítségét.

további képek a galériából...


Kirándulás Kelebiára

Kirándulás Kelebiára
2015.Jun.12

Színkottás zenekarunk 2015. június 10-én inkluzív zenés műsoron vett rész a szabadkai városháza dísztermében. A programot a SUMMUS dzsessz és klasszikus zene kedvelőinek egyesülete szervezte a Tájékoztatási és Kulturális Minisztérium valamint a Magyarkanizsai Vöröskereszt támogatásával. Védenceink, munkatársaink és segítőink a magyarkanizsai általános Iskolás diákok és tanáraik, valamint a helyi Vöröskereszt aktivistáinak társaságában (összesen 100 fő) - utaztak Szabadkára. A zenekar négy darabot adott elő. Előadásukat a 4.e osztály tanulói énekükkel kísérték.

A műsor után a csapat ellátogatott a kelebiai ménesbe (Ergela), ahol állatsimogatásra, kocsikázásra és lovaglásra is lehetőség volt. A tartalmas kirándulás finom vacsorával zárult. Köszönjük a szervezőknek, hogy ilyen szép programon vehettünk részt!

további képek a galériából...

Kapcsolódó filmanyag(ok):


5. BÁRKA BÁL

5. BÁRKA BÁL
2015.Apr.23

2015. április 18-án 5. alkalommal szervezte meg az Együtt Veled – Értük Egyesület és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ a Bárka bálat. A bál helyszíne a Lonti terem volt, amit a tulajdonosok kedvezményesen bocsájtottak a szervezők rendelkezésére. Az igényes díszítéshez szükséges alapanyagot a Magyarkanizsai Vöröskereszt biztosította, az Együtt az Inklúzióért elnevezésű program eszközeiből. A dekorációt a napközi dolgozói és védencei közösen készítették el. A rendezvényt a Fénybárka napközi otthon védencei nyitották meg táncukkal. Felkészítő tanáruk Krspogačin Bognár Izabella volt, aki heteken keresztül foglalkozott a fiatalokkal. A lányok a Bella Donna butik báli ruháit viselték, amivel a vállalkozás már 5. éve támogatja az ünnepi eseményt. Az egybegyűlteket Bagi Ferenc, az egyesület elnöke és Terényi Lívia a Központ igazgatója köszöntötték beszédükkel. A 146 fős társaságban együtt szórakoztak a védencek szüleikkel, családtagjaikkal, barátokkal, mulatni vágyó ismerősökkel és meghívott vendégeinkkel.
A fergeteges jó hangulatról a Csaba Duó gondoskodott, amit a tombola ajándékai koronáztak meg. Támogatóink névsora a honlapunkon olvasható. Köszönjük mindenkinek, aki ajándékával, munkájával vagy jelenlétével hozzájárult a rendezvény sikerességéhez! Védenceink élménybeszámolója néhány mondatban:

L. Károly: „Nekem az tetszett a legjobban, hogy a lányok fel voltak öltözve, csinosak voltak….. jók voltak a zenészek is.”

B. Andrea: „Sokat táncoltam, szórakoztam. Sajnálom, hogy elmúlt, remélem, hogy máskor is lesz, mert nagyon szeretem a bálat.”

V.Robi: „A bál jó volt, mert sokan voltunk. Jól éreztem magam, mert finom volt a vacsora és jót mulattunk. A díszítés is szép volt.”

V. László: „ A bál jó volt, mert találkoztam a szép lányokkal és jót táncoltunk.”


TÁMOGATÓK – BÁRKA BÁL 2015.
1. Vöröskereszt Magyarkanizsa
2. Bella Donna üzlet Magyarkanizsa
3. Lonti rendezvényterem Magyarkanizsa
4. Metalmania Kft. Magyarkanizsa
5. Color Foto Plus Magyarkanizsa
6. Donald Fotó és Videó Stúdió Magyarkanizsa
7. Borbé Cifra Szalon Magyarkanizsa
8. Mobilmix kereskedés Magyarkanizsa
9. Jelodom Kft. Magyarkanizsa
10. „Mányi” üzlet Magyarkanizsa
11. Wenezia Pizzeria magyarkanizsa
12. Visa-prom Kft. Magyarkanizsa
13. Gastro Balkan resztorán Magyarkanizsa
14. Galaxis Plus étterem Magyarkanizsa
15. Pásztor ékszerész Zenta
16. Dukai László és családja Magyarkanizsa
17. Gyógyfűrdő Magyarkanizsa
18. Agro Metal Alati Kft. Magyarkanizsa
19. Timtex rőfös üzlet Magyarkanizsa
20. Fantastico Centar Senta
21. Kedves névtelen támogatók
22. Bea üzlet Horgos
23. Royal Promet Horgos
24. Stil – Plus vállalkozás Magyarkanizsa
25. Globál Elektro Kft.Magyarkanizsa
26. Mila ajándékbolt magyarkanizsa
27. Nagy autó szerviz, Magyarkaniza
28. CNESA OMI Magyarkanizsa
29. Lajcsák Rózsa
30. Grafopak Stúdió, Magyarkanizsa
31. Fehér Emília, Horgos
32. Kenjeres Margit, Horgos
33. Microcer Kft. Magyarkanizsa
34. Vajdasági Képzőművészeti Kör civíl szervezet
35. Pannonpaprika Kft. Martonos
36. Bús Erika és az Opal cég Magyarkanizsa
37. Vásár Róbert Horgos
38. Farkas Katalin Magyarkanizsa
39. Mister és Misis üzlet Magyarkanizsa
40. Dukai Péter Magyarkanizsa
41. Bio Alternativa Kft., Magyarkanizsa
42. Együtt Veled – Értük Egyesület Tulipánműhely
43. Együtt Veled – Értük Egyesület Szövő – és papírműhely
44. Glas Metal vállalkozás Bagi István és Elvira Magyarkanizsa
45. Keszég Zsanett Martonos
46. Kontakt – Centar Zsoldos Viktor Magyarkanizsa
47. Juhász Alfonz és Anita Martonos
48. Keszég József és Rozália Martonos
49. Biomag Magyarkanizsa
50. „Züm-züm” Játszóház Magyarkanizsa
51. ZZ PRIMA Királyhalom
52. Agrorancs Kft. Magyarkanizsa
53. Árok pékség Csóka
54. „Fotografika”, Magyarkanizsa
55. Floramarket virágbolt, Magyarkanizsa
56. Gubica család, Horgos
57. Izida egyesület, Feketics
58. Unionmarket Magyarkanizsa
59. Angi Virágboltja Magyarkanizsa
60. Faragó Ibolya Virágboltja Magyarkanizsa
61. Garantcoop vállalkozás Magyarkanizsa
62. László István és Károly
63. CAO-CAO cukrászda Magyarkanizsa
64. Telek Paprika Kft. Martonos
65. Bicskei József és családja Orom
66. Agrocoop Magyarkanizsa
67. Fejős István Martonos
68. Izabella virágüzlet Martonos
69. Alatcoop Kft. Magyarkanizsa
70. Freedom Kft., Horgos
71. Magyarkanizsai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete
72. Pokret Veterana Vojvodine
73. Texas vendéglő, Magyarkanizsa
74. Fehér Slavica
75. Gordos Péter és családja
76. Muhi György és családja
77. Vrábel Róbert vállalkozó Magyarkanizsa
78. Rózsa Rózsa cukrászda Magyarkanizsa
79. Bonita gyümölcsös Magyarkanizsa
80. Sarnyai Csilla és családja
81. Time vegyeskereskedés Orom
82. Sándor Gábor vegyeskereskedése Orom
83. Purgel Róbert és családja Orom
84. Ágoston Mária Orom
85. Juhász Alfonz és felesége Orom
86. Sárkány Tibor és családja
87. Farkas Imre és családja, Magyarkanizsa

további képek a galériából...

Kapcsolódó dokumentum(ok):

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Bárka bál 2015

Bárka bál 2015
2015.Mar.02

további képek a galériából...


Online vásárlás

Önnek 0 terméke van a számlás kosárban, amelynek az értéke
0,00 din.


Ön 0 terméket kíván adomány címén megvásárolni, amelynek az értéke
0,00 din.


Összesen: 0,00 din.

Partnereink, támogatóink

Pillanatkép

rendom pic from gallery