2016

Festőtábor - 2016

Festőtábor - 2016
2016.Jul.09

Festőtábor - 2016
2016. július 9-én, hatodik alkalommal került megszervezésre hagyományos festőtáborunk, melynek szervezői az Együtt Veled – Értük Értelmi és Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő és Segítő Egyesület, a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ és a Vajdasági Képzőművészeti Kör voltak. A rendezvény helyszínét, a Tandari szállást kedvezményesen vehettük igénybe.
A programban közel 100 fő: festők, védencek, szülők, munkatársak és segítők vettek részt.
Míg az ecsetek sok-sok szín nyomait hagyták a vásznakon, addig a többi résztvevő csapatokba osztódva ügyességi játékokkal töltötte a nap délelőtti részét. Ezt követően a Vajdasági Képzőművészeti Kőr Kéz a kézben elnevezésű pályázati programjának köszönhetően Kenyeres Ivánka és segítői különböző képzőművészeti technikák segítségével tartottak foglalkozást védenceinknek.
A programot Dér Zsolt hegedűjátéka színesítette. A finom babgulyás elfogyasztása után mindenki elégedetten tért haza. A Vajdasági Képzőművészeti Kör festőinek köszönhetően 32 festmény került a közösség tulajdonába.

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):


Tóthfaluban jártunk

Tóthfaluban jártunk
2016.May.28

Az elmúlt hétvégén Tóthfaluban rózsa-, népdal- és néptáncfesztivállal,
valamint főzőversennyel ünnepelték meg a falu napját. E rangos eseményere
kaptunk meghívást Zsoldos Rózsától. Az ünnepség első napján csapatunk négy
védenccel és kísérőjével látogatott el a helyszínre. Egyesületünk a 2.
rózsa és virágkötő versenyere is benevezett, kis csoport leányai Dondó
Timea, Engi Lívia és Tandi Andrea volt. Szebbnél szebb és ötletgazdag
munkák kerültek ki a versenyben részt vevő professzionális és amatőr
virágkötők kezei alól. Nagy izgalommal láttunk mi is munkához, a
megálmodott rózsakoszorúnak melyen különböző anyagokkal párosítottunk
agyag gömböket, papír rózsákat , textil csíkok és természetesen élő
rózsabimbókat. E munkát a szakmai bíráló bizottság az amatőr kategória
legjobbjának ítélte meg, ezáltal elnyertük az első külön díjat. Míg mi
szorgoskodtunk a fiúk Szél Roland és Tandi Andor a kézműves kiállító
standunknál kínálták a portékánkat.
Gyorsan elmúlott ez a nap tele jókedvvel és örömökkel. Az úton hazafelé
már a jövő évi rózsakompozíciónk ötletein gondolkodtunk....

Kapcsolódó link(ek):


BESZÁMOLÓ A 6. BÁRKA BÁLRÓL

BESZÁMOLÓ A 6. BÁRKA BÁLRÓL
2016.Apr.25

2016. 04. 23-án az Együtt Veled – Értük Egyesület és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ szervezésében hagyományos báli mulatságra került sor a Lonti teremben. A termet a tulajdonos kedvezményesen bocsájtotta a szervezők rendelkezésére. A dekorációt a védencek és segítőik közösen készítették el, a kellékeket a Magyarkanizsai Vöröskereszt az Együtt az inklúzióért elnevezésű program eszközeiből biztosította. A 6. Bárka bálon összesen 92 személy – védencek, szüleik, segítők és sok más érdeklődő vett részt.
A bálat hagyományos módon a Fénybárka napközi otthon fiataljai nyitották meg. Idén először Moldvai néptánccal készültek fel, melyet népviseletben táncolhattak el. A nyitótánc után önfeledt vigasság következett, ahol együtt ropták értelmileg akadályozottak és átlag emberek, idősek és fiatalok. A vacsora is ízletesre sikeredett: raguleves és különböző sültek közül válogattak a vendégek, majd aprósütemények is felsorakoztak. Vacsora után gazdag tombola várt a résztvevőkre, melynek fődíjai: kétszemélyes nyaralás, porszívó, kismalac és egy festmény volt. A tombola után folytatódott a hajnalig tartó mulatság. A zenét az adai Bohém fiúk szolgáltatták.
Íme a fiatalok néhány mondata, amivel a bálat illették:
- „Tetszett a néptánc. Jó volt a vacsora, az emberek, a zenészek. Öröm volt segítkezni a tombolában, széthordani az ajándékokat ”-V.R.
- „Az egész…a terítéstől kezdve a zenészekig, minden jó volt.”-H.G.
-„Nekem az volt a legjobb, hogy táncolhattunk!”-F.SZ.
- „Jót táncoltam a barátommal!”-D.T.
Köszönjük minden kedves adományozónak, segítőnek és résztvevőnek, hogy ajándékkal, munkával és törődéssel hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez! Az adományozók listáját megtalálhatják a honlapunkon.

további képek a galériából...

Kapcsolódó dokumentum(ok):


ZENÉS DÉLUTÁN A TÖRÖKKANIZSAI KÖNYVTÁRBAN

ZENÉS DÉLUTÁN A TÖRÖKKANIZSAI KÖNYVTÁRBAN
2016.Mar.15

2016. március 15-én törökkanizsai könyvtár épületében színvonalas zenei élményben lehetett része a közönségnek. Máté Krisztina zongoratanárnő szülővárosába hozta el fellépni szabadkai tanítványait, hogy közösen zenéljenek a város ügyes zongoristáival, a magyarkanizsai J. J. Zmaj Általános Iskola speciális tagozatának színkottás zenekarával, a Színezőkkel és a magyarkanizsai Együtt Veled-Értük egyesület Színharmónia nevű csoportjával.
A Színezők és a Színharmónia felkészítői Gordos Szilvia és Berényi Gabriella gyógypedagógusok. A műsort a következő négy számmal nyitották meg a színezők:Régi csibészek, Paff, A zene az kell és Đurđevdan. A zeneiskolák zongoristái, első osztályostól középiskolásig vidám-pergős, hagos-mérges és halk-merengő darabokkal lepték meg a hallgatóságot. A Színharmónia zenekar az Örömóda, a Tavaszi szél, Haydn: Meglepetés és Elvis Presley: Love me tender című zeneszámával zárta a műsort.
A közönség és a fellépő diákok zenei élménnyel gazdagodtak, a tanulók rutinosabbak lettek a közönség előtt való szereplésben, ismerkedtek és megtapasztalhatták milyen jól megférnek egymás mellett különböző hangszerek, különböző emberek, különböző zeneszámok. ...mindezt a VELÜNK KEREK A VILÁG jegyében.


Online vásárlás

Önnek 0 terméke van a számlás kosárban, amelynek az értéke
0,00 din.


Ön 0 terméket kíván adomány címén megvásárolni, amelynek az értéke
0,00 din.


Összesen: 0,00 din.

Partnereink, támogatóink

Pillanatkép

rendom pic from gallery