Egyéb

Hírek a zene foglalkozásról

Hírek a zene foglalkozásról
2016.May.24

Zenés foglalkozások,zenekari próbák(ulwilla módszer alkalmazásával)

Ebben a hónapban a zenés foglalkozásokon a fiatalok zenét hallgattak,ritmushangszereken játszottak,relakszáltak a zenére,valamint ezeken az órákon gyakoroltuk a zenekarunk szintetizátorosával,és leendő metalofonjájval a már megtanult dalokat és egy új dal elsajátításába is belekezdtünk.
A zenekari próbák alkalmával a már megtanult dalokat gyakoroltuk,elevenítettük fel ,hogy ne merüljenek feledésbe ,és bármikor színpadra tudjunk állni velük.
A zenei műhely aktuális eseményeiről Gordos Szilvia tanárnő adott hírt.


IRODALMI MŰHELY

IRODALMI MŰHELY
2016.May.24

Az irodalmi műhelymunka célja a szavalóversenyekre való felkészülés, a különböző témák, ünnepkörök komplex módon történő feldolgozása, illetve ezek kreatív megjelenítése.
A szavalóversenyek közül a legszínvonalasabbnak tartott bácsfeketehegyi Záporka próza- és versmondó találkozón fiataljaink minden évben sikeresen szerepelnek. Emelett községi szinten is számos lehetőség nyílik tehetségük megmutatkozására.
A kommunikációs készségfejlesztés, a személyiségfejlesztés, a művészeti nevelés,a kreativitás fejlesztése mind fontos részét képezik foglalkozásainknak.
(beszélgetés, felolvasás, idézetek, versek, mese, találós kérdés, vicc, játékok, népszokások, tánc, zenehallgatás, videók, kreatív kézműves alkotások, film, rajzfilm stb.)
Témáink:tél, karácsony, farsang, szerelmesek napja, nőnap, tavasz, húsvét, a munka ünnepe, pünkösd, anyák napja, barátság, nyár, az „ én” - személyiségem, ősz.
A foglakozások egyéni, illetve csoportos formában valósulnak meg heti két órában.
Az irodalmi műhely vezetője:Losonc Ágnes tanárnő


A pszichológiai műhely bemutatása

A pszichológiai műhely bemutatása
2015.Sep.22

Egyesületünk legfiatalabb műhelyfoglalkozása 2015-ben a Vajdasági Szövetségen keresztül megvalósított, Köztársasági minisztérium által finanszírozott programaktivitásnak köszönhetően vette kezdetét. A műhelyfoglalkozás Szakács Ibolya, egyesületünk diplomás gyakornok pszichológusának ötlete és terve alapján vette kezdetét. Szakmai segítséget és felügyeletet Gordana Georgijevski, a törökkanizsai Kórház gyakorló és gyakorlott pszichológusa és pszichoterapeutája nyújt. A program első évének befejező időszakában bemutató- és értékelő előadást tartottak a szakemberek, szeptember 22-én, az egyesület székházában, a Szociális Védelmi Szolgáltató Központ Fénybárka napközi foglalkoztató felhasználóinak és egyben az egyesület védenceinek szülei részére. A szülői értekezleten Gordana Georgijevski és Szakács Ibolya összegezte tapasztalatait és adtak átfogó képet a szülőknek azokról a szép pillanatokról, amelyeket átéltek a fiatalokkal a foglalkozások ideje alatt. Számtalan fotóval illusztrált pillanatot mutattak be a bemutató ideje alatt. A szülők kérdéseikben a program folytatásáról érdeklődtek. Az egyesület vezetői kifejezték szándékukat, hogy amennyiben a program létjogosultságot vív ki magának a tagság köreiben, az esetben mindent meg fogunk tenni annak folytatása érdekében.


Az érzékek rejtéjes világa ppt

2015.Sep.22

A pszihológiai műhely bemutatkozása hír anyaghoz csatlakozva


Képesség- és személyiség fejlesztő program - Sajtótájékoztató

Képesség- és személyiség fejlesztő program - Sajtótájékoztató
2015.Mar.12

2015. március 10-én ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodás aláírására került sor az Együtt Veled – Értük Egyesület, a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény és Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ között. Az együttműködés célja 77 egyéni fejlesztő foglalkozás biztosítása a Központ keretén belül működő Képesség – és személyiség fejlesztő program számára. A program felhasználói pszihofizikai és pszihoszociális problémákkal küszködő óvodás korú, hátrányos helyzetű gyermekek. A foglalkozásokhoz szükséges anyagi eszközöket az Együtt Veled – Értük Egyesület biztosítja. Az Egyesület ezekhez az eszközökhöz a Vajdasági Képzőművészeti Kör által jutott, akik minden évben festményeket ajándékoznak az egyesületnek. Ezek a festmények bekeretezés után különböző rendezvényeken keresztül az adományozókhoz jutottak, akik ily módon lehetőséget kaptak arra, hogy támogassák a közösség munkáját.

további képek a galériából...

Kapcsolódó link(ek):

Kapcsolódó dokumentum(ok):

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Látogatóban a horgosi óvodában 2014

Látogatóban a horgosi óvodában 2014
2014.Dec.15

2014. december 12-én, pénteken az Együtt Veled - Értük Egyesület elnöke, Bagi Ferenc, a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ igazgatónője, Terényi Lívia és a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény képviselője, Körmöci Valéria látogatást tett Elek Anikó és Petrović Ágnes óvónők csoportjánál, Horgoson.

Tudni kell ugyanis, hogy egyesületünk 2014 nyarán, a községi és a tartományi szervek forrásából közösen finanszírozott közmunka pályázatán sikerrel szerepelt, és ennek köszönhetően a négy új munkatárs mellé Elek Anikó óvónőt is munkába tudta állítani. Az óvónő alkalmazásával szeptember 1-től a horgosi óvodában elindulhatott a fejlesztő csoport munkája, amely 4 fogyatékos gyermek napi szintű ellátását biztosítja két óvónő segítségével. A kis csoport a játékidőt a többi óvodással tölti, lehetőséget kapva így arra, hogy korosztályuknak megfelelő ingerek, hatások érjék őket, amely nagyban segíti fejlődésüket.

Látogatásunkat alkalmi zenés táncos műsorral köszöntötték a kicsik és nevelőik. Alkalmunk volt betekintést kapni a kis ovis csoport mindennapjaiba és sok kedves emlékkel térhettünk haza Horgosról. Külön öröm számunkra, hogy a közmunka programunk segítségével alkalmazott óvónő a következő félévben már önkormányzati forrásnak köszönhetően az óvoda alkalmazottjaként folytatja munkáját. Kívánunk kitartást és sok örömöt az óvónőknek munkájukhoz, az intézménynek és a szülöknek pedig bizalmat, hogy ez a munka ne szakadjon meg.


Értékeink bemutatása - festmények bekeretezése

Értékeink bemutatása - festmények bekeretezése
2014.Sep.25

Egyesületünknek a Magyar Nemzeti Tanács Civil szervezetekre vonatkozó 2014-es pályázatának köszönhetően Értékeink bemutatása címmel lehetősége nyílt festmények bekeretezésére. A támogatásnak köszönhetően megtörtént a Vajdasági Képzőművészeti Kör tagjai által készített 22 festmény bekeretezése, melyeket a magyarkanizsai Szent István-nap és Újkenyér ünnep rendezvényen ki is állítottunk illetve eladásra kínáltunk. A festmények mellett az egyesület műhelyeiben (gölöncsér-, szövő- és papír) készült tárgyak is helyet kaptak az újonnan elkészült standunkon. A rendezvényen ismételten sikerült felhívni a figyelmet fogyatékos embertársaink és segítőik értékeire. A festmények értékesítésével új bevételi forráshoz jut közösségünk, mely érdekvédelmi céljaink megvalósulását segíti.

további képek a galériából...


Online vásárlás

Önnek 0 terméke van a számlás kosárban, amelynek az értéke
0,00 din.


Ön 0 terméket kíván adomány címén megvásárolni, amelynek az értéke
0,00 din.


Összesen: 0,00 din.

Partnereink, támogatóink

Pillanatkép

rendom pic from gallery