A Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ munkájának támogatása

Évzáró 2015

Évzáró 2015
2015.Dec.29

2015. december 29-én évzáró összejövetelt szervezett az Együtt Veled – Értük Egyesület és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ. A vendégek az egyesület dolgozói, a Fénybárka napközi otthon munkatársai és segítői voltak. A résztvevőket ünnepélyesen megterített asztal, finom bográcsos és sütemény várta. A vacsora után pedig vidám karaokézás következett.
Ezúton is köszönjük munkatársainknak és segítőinknek, hogy egész évben közösségünk aktív és lelkes tagjai voltak!

további képek a galériából...


Karácsonyi teadélután egyesületünkben

Karácsonyi teadélután egyesületünkben
2015.Dec.15

A Fénybárka napközi otthon és egyesületünk védencei, hozzátartozói és segítői 2015. december 15-én Luca napi és egyben évzáró teadélutánt tartottak. A rendezvényen jelen volt Darabán Piroska, az Önkormányzat képviselője, valamint Hodik Erzsébet és Cseszkó Mónika, a Magyarkanizsai Vöröskereszt képviselői is.
A Luca napi évzáró ünnepséget - mint hagyományosan minden évben - az Együtt Veled – Értük egyesület és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ közösen szervezte. Ezt bizonyította a védencek által előadott Luca napi népi játék is, ahol a gazda és a gazdasszony szerepét az egyesület elnöke illetve az intézmény igazgatója játszották. A programban a Színharmónia zenekar karácsonyi dallamai is felcsendültek.
Az ünnepségen ajándékozásra is sor került. A napközi otthon védencei a munkatársak segítségével készített ajándékokat adták át a szüleiknek. A Vöröskereszt munkatársai a szervezet inklúziós programjának köszönhetően gazdag ajándékkal és frissítő finomságokkal lepték meg a napközi otthon felhasználóit. A szülői klub az Együtt Veled Értük – Egyesület segítségével szintén ajándékot készített a munkatársaknak, segítőknek, valamint az ő kezük munkáját dícsérte az a sok finom sütemény is, amit a jelenlévők közösen elfogyasztottak. Az ünnepi fenyőfát a magyarkanizsai Visa-prom üzlet biztosította.
Köszönjük a védenceknek, segítőknek és a vendégeknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték közösségünket!

további képek a galériából...

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Mikulástalálkozó a Fénybárka napközi otthonban

Mikulástalálkozó a Fénybárka napközi otthonban
2015.Dec.10

2015. december 10-én a tóthfalusi Hagyományok Háza képviselői látogattak el a Fénybárka napközi otthonba és a sok-sok ajándék mellett még egy puttonyos Mikulást is hoztak magukkal. A bőséges ajándékcsomag átadása után a jelenlévők és a Mikulás nagy meglepetésére egy újabb Mikulás is bekopogtatott. Az új Mikulás elmondta, hogy úgy hallotta, hogy a Hagyományok Házát képviselő asszonyok sok jót tettek az idei évben, ezért ajándékot hozott nekik. Miután a két Mikulás útra kelt, a napközi otthon védencei, munkatársai és vendégei különböző műhelymunkákban vettek részt. A közös munkát finom uzsonna és jóízű beszélgetés követte. Az uzsonna elkészítésében - túrós pogácsa és mézes kalács - a Szülői Klub képviselői is segítettek.

további képek a galériából...


Látogatók a magyarkanizsai Maratonfutók Klubjából

Látogatók a magyarkanizsai Maratonfutók Klubjából
2015.Nov.25

2015. november 24-én látogatók érkeztek egyesületünk védenceihez. A vendégség során a Maratonfutók Klubjának képviselői – Mazák Gabriella, Gömöri József, Lackó Mihály és Sátai Róbert – valamint védenceink felelevenítették az idei Magyarkanizsai Maratonon szerzett élményeiket, amelyen a védencek a maratonfutók kíséretében vettek részt. A látogatók ajándékokkal is kedveskedtek a védenceknek: a különböző maratonos rendezvényeken összegyűjtött sportpólókat – összesen 52 darabot – valamint egy futócipőt és 2 futónadrágot osztottak szét a védencek között. A maratonfutók elmondták, hogy a jövő évben is szeretnének védenceinkkel közösen részt venni a Magyarkanizsai Maratonon. A felkészülést május elejétől tervezik. A vendégeknek lehetőségük volt bekapcsolódni védenceink relaxációs tornáztatásába illetve a sportszereken való tornába. A látogatás közös uzsonnázással, jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

további képek a galériából...


A licenc megszerzésének útján

A licenc megszerzésének útján
2014.Oct.02

2014.10.2-3-4.

A szociális védelemről szóló törvény előlátja, hogy minden szociális szolgáltatást nyújtó szervezet köteles benyújtani a licencszerzési kérelmét a Minisztérium felé. A licenc tulajdonképpen egy szociális szolgáltatás szervezéséhez való jog megszerzését jelenti. Ahhoz, hogy ezt a jogot megszerezhessük, eleget kell tennünk a minimális standardokban előlátott követelményeknek. Ezek a követelmények érintik a felhasználókkal való konkrét munkát, új tervek, szabályzatok, protokollok kidolgozását, a munka szervezettségét, a személyzet számát és képesítését, a szolgáltatás helyszínét, magát az épületet és a felszereltséget.

Egyesületünk pályázati partnerként részt vesz a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ Készülődés a licenc szerzésére elnevezésű programjában, melyet a Tartományi Egészségügyi, Szociálpolitikai és Népesedésügyi Titkárság támogat. A pályázat célkitűzése a Központ keretén belül működő napközi otthon licencszerzésére irányul.

A pályázatban való részvétel egyesületünk számára különösen fontos, mivel alkalmazottaink napi szinten részt vesznek a napközi otthon védenceinek az ellátásában. A projekt céljait közösségünk pénzügyi eszközökkel is támogatja.

A pályázatnak köszönhetően munkatársaink két akreditált képzésben is részt vehettek az elmúlt időszakban. 2014. augusztus 18 – 19. Szenttamáson az Életvezetés iskolája elnevezésű képzésre került sor, melyen 8 napközi otthonos munkatárs szerezhetett elméleti tudást. Ennek a képzésnek a gyakorlati részét az a felmérés és tervdokumentáció elkészítése képezi, amelyet a napközi munkatársai készítenek el a felhasználóink számára november végéig.

Október első hétvégéjén pedig egy háromnapos akkreditált képzésre került sor Magyarkanizsán, mely a fogyatékos személyek gondozására irányult. Egyesületünk és a Központ munkatársainak képzése (összesen 20 személy) a Tartományi Szociális Védelmi Intézet együttműködésével zajlott.

további képek a galériából...

Kapcsolódó dokumentum(ok):

Kapcsolódó filmanyag(ok):


Részvétel az Életvezetés iskolája elnevezésű akreditált képzésen

Részvétel az Életvezetés iskolája elnevezésű akreditált képzésen
2014.Aug.22

Egyesületünk 3 munkatársa és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ 5 munkatársa 2014.08.18-án és 19-én akreditált képzésen vett részt Szenttamáson, a Gyöngy Egyesület székházában. A képzésen való részvétel a Készülődés a licencszerzéshez elnevezésű pályázat keretén belül valósult meg, melyet a Tartományi Egészségügyi, Szociális és Népesedésügyi Titkárság támogat. A pályázat kivitelezője a Szolgáltató Központ.

A programot a belgrádi „Gyermekszívek” humanitárius egyesület szervezte. A program céljai:

szakemberek képzése a fogyatékos személyek felmérésére és a minél önállóbb életre való felkészítésükre
szakemberek képzése a fogyatékos személyek szüleivel, gondozóival való munkára

A képzés a kétnapos elméleti rész mellett három hónapos gyakorlati munkát is tartalmaz, a következő feladatokkal:

a védencek felmérése az akreditált program módszerével,
jelentés készítés a szülőknek
egyéni tervek készítése

Az elvégzett gyakorlati munkát a Gyermekszívek Egyesület szakmunkatársai fogják ellenőrizni. Amennyiben elbírálásuk pozitív lesz, kérelmezhető a munkatársak számára a tanúsítványok kiadása. A munkatársak képzése fontos lépés a Központ keretén belül működő napközi otthon licenceztetéséhez.

további képek a galériából...


Évzáró ünnepség a Szociális Szolgáltató Központ napköziben

Évzáró ünnepség a Szociális Szolgáltató Központ napköziben
2013.Dec.19

2013. december 18-án, délután öt órakkor teljesen megtelt a Fénybárka napköziotthon épülete. Védencek, szüleik, segítők és ottdolgozók népesítették be a napközi termét, amely most nem bizonyult elég nagynak, ugyanis sokan a folyosóra szorultak. Az évzárót a napközi vezetője indította, és a reggeli beszélgető körök hangulatát igyekezett megteremteni. A szó annál volt, akihez a labda gurult...elsőként Terényi Líviához, a Központ igazgatójához, aki köszöntötte az egybegyűlteket, majd értékelte az elmúlt évet. A labda ezt követően Bagi Ferenchez, az Egyesület elnökéhez gurult, aki miután köszöntötte a jelenlévőket, elmondta, hogy egy fontos állomáshoz érkezett Egyesületünk, ugyanis az elmúlt időszakban megvalósulhatott egy régi álom, és létrejött a Bárka Lakóotthon. A labda ezt követően több segítőhöz is eljutott, akik elmondhatták a szülőknek, hogy mi az amiben segítségükre vannak gyermekeiknek, valamint ezt bizonyítandó, több gitárral kísért dalra, szavalatra sor került, és bemutatkoztak az épületünkben helyet kapó Fejlesztő iskolások is tanítónőjükkel. A labda Cseszkó Mónikához, a Vöröskereszt Helyi Szervezetének titkárához is eljutott, aki rövid beszéde után megajándékozta a fiatalokat a Vöröskereszt ajándékával. Ezt követően a Szülői klub egykori és jelenlegi elnöke is szót kért, és ők minden szülő nevében köszönetet mondtak minden ottdolgozónak és segítőnek, akik a napközi, a műhelyek és a lakóotthon munkájában valamilyen módon részt vesznek. Egy védencünk, Apci Zoltán saját elhatározásából (és a műhelyben végzett munkáért kapott fizetésből), szintén megajándékozta néhány nevelőjét, ezzel megköszönve az elmúlt időszakot. A Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatónője is köszönetet mondott Központunknak, azért, hogy helyet és gondozó személyzetet biztosít a fejlesztő osztály működéséhez. Végül védenceink is átnyújtották szerény kis kézzel készült mécsestartóikat szüleiknek. A hosszúra nyújt „Beszélgető kör” után tea, kávé és a szülők által készített sütemények mellett kötetlen beszélgetésben folytatódott az évzáró. Azt hiszem, mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy egy igazán kellemes délutánt tudtunk együttölteni egy ilyen nagy családban!

további képek a galériából...


Online vásárlás

Önnek 0 terméke van a számlás kosárban, amelynek az értéke
0,00 din.


Ön 0 terméket kíván adomány címén megvásárolni, amelynek az értéke
0,00 din.


Összesen: 0,00 din.

Partnereink, támogatóink

Pillanatkép

rendom pic from gallery