Papírműhely

A papírosműhely bemutatása képekben és szövegben

A papírosműhely bemutatása képekben és szövegben
2015.Oct.17

Bár a márványozás technikája egyszerűnek tűnik, türelmet és gyakorlatot igényel. Készítése csak látszólag egyszerű, de sok mindentől függ a siker. Egy képet soha nem lehet ugyanúgy elkészíteni, minden kép egyedi és utánozhatatlan, ezért megismételhetetlen műalkotásnak kell tekintenünk.

Mi a technika lényege? A vízbe ragasztóanyagot keverünk, ez az alap, melyet egy tepsibe öntünk. Ez az anyag teszi lehetővé, hogy a festék ússzon a víz felszínén. A festéket - melyek lehetnek természetes alapúak, vagy szintetikusak –hígitjuk és a víz felszínére csepegtetjük. Ettől a festék a víz felszínén lebeg, szétterül, sajátos foltszerű mintázatot alkotva. Amikor már felvittük a tetszőleges színeket, különféle eszközökkel (ecset, pálcika, ujj, toll) mintázatokat alakíthatunk ki. Ha a kép elkészült, óvatosan a víz felszínére simítjuk a papírt - s abban a pillanatban a kész kép rögzül a papírra. Ezután a papírlapot óvatosan kivesszük, vízzel lemossuk a felesleges ragasztóanyagot róla és szárítjuk.

Szárítás után a márványozott papírokból különféle dolgokat készítünk: képeslap, boríték, levélpapír, ajándékzacskók, dossziék, könyvjelzők, dobozok és különféle tárgyak borítása.

további képek a galériából...


Papírműhely - Szakács Ibolya

2015.Oct.15

Kapcsolódó hanganyag(ok):


Online vásárlás

Önnek 0 terméke van a számlás kosárban, amelynek az értéke
0,00 din.


Ön 0 terméket kíván adomány címén megvásárolni, amelynek az értéke
0,00 din.


Összesen: 0,00 din.

Partnereink, támogatóink

Pillanatkép

rendom pic from gallery